Bijzondere Hotels Amsterdam

Neem een kijkje in onze Bijzondere Hotels Amsterdam Top 10 en bekijk de hotels waarvan de visie duidelijk afwijkt van de algemeen heersende standaard. De hotels in deze Top 10 zijn elk op hun eigen manier bijzonder. Je kunt kiezen voor bijzondere hotels die goedkoop of echt luxe zijn, allemaal te vinden in deze lijst die we hebben samengesteld.  Sommige hotels benadrukken hun Amsterdamse roots op originele wijze of hebben een opvallende architectuur of inrichting. 

Wil je je verblijf in Amsterdam nóg leuker maken, kijk dan of je een kamer kunt boeken in een van deze meest bijzondere hotels in Amsterdam. Neem een kijkje in deze bijzondere hotels Top 10 en besluit in welke van de hotels je graag één nachtje of meer zou willen overnachten.

booked.net
5/5
Previous slide
Next slide

Crane Hotel Faralda is gevestigd in een monumentale havenkraan en is een bijzonder 5-sterren luxueus suite hotel. In dit bijzondere hotel gelegen in Amsterdam Noord op het oude NDSM-terrein, een voormalige scheepswerf aan de oevers van het IJ.

Je kunt hier niet alleen overnachten en genieten van het uitzicht, maar ook privé feesten en bedrijfsevenementen organiseren. Wil je keer écht bijzonder overnachten in Amsterdam dan moet je hier naartoe!

Crane Hotel Faralda is waarschijnlijk de grootste en meest onbekende en mysterieuze plek in Amsterdam, dat houd het personeel van het hotel ook graag zo. Een mysterieus hotel op een mysterieuze plek, wat wil je nog meer. Daarnaast is het ook nog eens één van de meest romantische en authentieke plekken in Amsterdam.
Lees meer over Crane Hotel Faralda…

0/5
Previous slide
Next slide

De Train Lodge Amsterdam is een hostel gevestigd in een oude nachttrein die een verbinding vormde tussen Zürich en Rome. Deze bijzonder unieke hostel is gelegen in Amsterdam West en is de basis voor het ontdekken van vele interessante hotspots van de stad en de omgeving. 

Voor vele bezoekers blijft Amsterdam toch de ‘place to be’, juist door de mentaliteit van een echte wereldstad in combinatie met een vriendelijk en een ontspannen sfeer. Die sfeer vindt je terug in Train Lodge Amsterdam, het is de perfecte hostel voor individuele- en groepsreserveringen, waar je ook nog eens goedkoop kunt overnachten. 

Bij deze hostel kun je een echte treinervaring beleven want in plaats van in hotelkamers slapen, slaap je nu in de originele treincompartimenten.
Lees meer over Train Lodge Amsterdam…

4/5
Previous slide
Next slide

Hotel Arena is gelegen aan de rand van het centrum in Amsterdam Oost. Het is met recht een bijzonder hotel te noemen, al decennia gevestigd in dit monumentale pand gevestigd en heeft een rijke geschiedenis, een geschiedenis die door de originele gietijzeren en marmeren trappen en gerestaureerde kapel tot op de dag van vandaag nog worden doorverteld. Zo is het historische pand door de jaren heen verschillende keren getransformeerd, van een Rooms-Katholiek meisjesweeshuis tot een sleep-in en uiteindelijk is dit bijzondere 4-sterrenhotel erin gekomen.

Je kunt hier heerlijk genieten van het Oosterpark en daarna genieten van een romantische overnachting in één van de ruim 100 luxe en karakteristieke kamers.
Lees meer over Hotel Arena…

3/5
Previous slide
Next slide

Hotel Not Hotel is misschien wel het meest bijzondere hotel in Amsterdam, want je slaapt namelijk in een kunstwerk. En daar is niets aan overdreven, het is simpelweg een design hotel. Het is een modern 3-sterrenhotel gelegen in Amsterdam West.

Het is een hotel met allerlei bijzondere kamers, ten eerste is geen enkele kamer hetzelfde en ten tweede is een kamer geen kamer, maar een object. Zo is er een ‘crisis-vrije’ kamer, een kamer waar je bovenop kunt zitten en een tweepersoons tramcabine. Of kies een van de drie ‘geheime’ kamers die zijn verstopt achter een enorme boekenkast.

In de bar die om onduidelijke redenen is vernoemd naar de acteur Kevin Bacon (zou het z’n achternaam zijn?) worden toffe cocktails en Thai food geserveerd. Het officiële adres van HotelNotHotel is aan het Piri Reïsplein, vlakbij de iets bekendere Witte de Withstraat, waar de bar Kevin Bacon is gevestigd.
Lees meer over Hotel Not Hotel…

3/5
Previous slide
Next slide

Lloyd Hotel Amsterdam is een eigenzinnig 3-sterrenhotel in een iconisch gebouw aan het IJ in Amsterdam Oost. Het is een gevestigd in een historisch pand waar je heerlijk romantisch kunt overnachten.

Misschien nog wel het meest bijzonder aan Lloyd Hotel Amsterdam is het feit dat het eerste 1 tot 5-sterrenhotel ter wereld is. Je kunt overnachten in een goedkope kamer maar ook in een kamer met 5-sterren uitstraling. Het personeel van het hotel verwelkomt iedereen, dat wil zeggen van backpackers tot aan zakelijke reizigers en van internationale reizigers tot lokale bewoners.
Het zit bomvol met unieke kamers met verrassende ontwerpen, met aandacht voor de meest kleine details.
Lees meer over Lloyd Hotel Amsterdam…

Bijzondere Hotels Amsterdam

Je kunt een willekeurig hotel boeken met tarieven die binnen je budget vallen, maar je kunt de lat ook iets hoger leggen en kijken of je een hotel kunt vinden dat precies bij jouw levensstijl past. We hebben hier een lijst samengesteld met zowel goedkope als wel luxe hotels zodat er voor ieder budget een bijzonder hotel te vinden is.

Bijzondere Hotels Amsterdam echt zo bijzonder? Dat verschilt per hotel. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar de opvallende architectuur maar er zijn ook hotels die zich hebben gevestigd in oude fabriekspanden of, in het geval van Hotel Arena, een voormalig Rooms-Katholiek meisjesweeshuis uit 1886. In dergelijke oude panden kun je natuurlijk een unieke sfeer creëren!

Tien hotels met een verhaal

Niet iedereen zal zich even veel op zijn plek voelen in de tien bijzondere hotels Amsterdam die we hebben geselecteerd. Tien hotels met een bijzonder verhaal dat zeker bijdraagt aan de totale Amsterdam-belevenis. De look en feel van het ronde Fletcher hotel of het subtropische Jakarta hotel waar je in een groen oase kunt wanen is ook iets wat je gewoon mee kunt maken in Amsterdam.

Hijskranen zie je bijvoorbeeld bij bosjes in grote havengebieden, maar als er slechts één is overgebleven waarin een luxe hotelkamer is gebouwd, dan heb je ineens een bijzondere hijskraan. Want hoe het is om hoog boven de grond wakker te worden en uit te kijken over Amsterdam, dat kun je alleen maar vertellen als je het zelf hebt meegemaakt.

4/5
Previous slide
Next slide

Hotel Jakarta Amsterdam is een uniek en energie neutraal hotel in Amsterdam waar je kunt genieten van twee werelden in één van de 200 luxe kamers met 200 luxueuze hotelkamers met Indonesische invloeden. Het is gevestigd in  een duurzaam gebouw met een subtropische binnentuin. 

Dit bijzondere 4-sterrenhotel is gevestigd in Amsterdam Oost. Vroeger vertrok hier de lijndienst naar Jakarta, nu ligt er een groene oase in het bruisende centrum van Amsterdam. De meeste kamers hebben een balkon, met een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad. Geniet van een ontbijt, lunch of een diner in Café Jakarta of drink een cocktail in Skybar Malabar of laat je in de watten leggen in het wellness centrum van het hotel.
Lees meer over Hotel Jakarta Amsterdam…

4/5
Previous slide
Next slide

Dit is een echt modern hotel met een futuristisch design welke je al van verre kunt zien als je Amsterdam binnen komt rijden. Gelegen in Amsterdam Zuid-Oost vlakbij de Amsterdam Arena steekt dit ronde luxe 4 sterrenhotel boven de horizon uit.

Het is niet alleen een bijzonder hotel van de buitenzijde welke ‘s avonds en ‘s nachts prachtig is verlicht, maar ook aan de binnenzijde in de kamerinrichting in design verder doorgevoerd. Je zou het misschien niet verwachten maar je kunt relatief goedkoop overnachten in dit hotel vanaf circa EUR 40,- per persoon.

Het hotel heeft een eigen Sky Bar&Lounge en Sky restaurant Pi waar je heerlijk kunt dineren met een adembenemend uitzicht over de prachtige stad Amsterdam. Het ligt langs de A9 dichtbij en op een kwartiertje van Schiphol.
Lees meer over Flectcher Hotel Amsterdam…

5/5
Previous slide
Next slide

Hotel TwentySeven is een bijzonder en sensationeel weelderig suite hotel, gelegen in het bruisende centrum van Amsterdam. Dit luxe 5-sterrenhotel heeft een fantastisch uitzicht op de Dam en het Rokin. Het boutique hotel is fantastisch ingericht, gevestigd in een prachtig historisch pand waar je heerlijk romantisch kunt overnachten in alle luxe.

De eigenaar van het hotel, Eric Toren, heeft zich altijd al een buitengewoon droomhotel voorgesteld. Hier kun je een werkelijk unieke en onvergetelijke overnachting beleven. Je kunt er ook fantastisch eten, het restaurant team wordt geleid door Executive Chef Tim Golsteijn. Tevens heeft het hotel het beste “hospitality” personeel van de stad. Ook heeft Hotel TwentySeven een zeer ruim aanbod aan gepersonaliseerde services.
Lees meer over Hotel TwentySeven…

4/5
Previous slide
Next slide

College Hotel Amsterdam is een bijzonder 4-sterrenhotel dat in een historisch karakter heeft met een respect voor authenticiteit. Het hotel is gevestigd in een 19e-eeuws gebouw dat op de lijst staat van meest klassieke gebouwen in Amsterdam. Het ligt midden in Amsterdam Zuid op loopafstand van bijvoorbeeld het Museumplein.

De vergelijking van het beroemde Rijksmuseum, gebouwd in dezelfde periode, en College Hotel Amsterdam zijn goed te zien. Er heerst een bijzondere sfeer in dit luxe hotel, dit komt door de hoge plafonds, grote open haarden en ruime trappenhuizen. Het personeel van het hotel verwelkomt de gasten met een hartelijke en unieke sfeer in alle ruimtes.
Lees meer over College Hotel Amsterdam…

4/5
Previous slide
Next slide

Dit hippe Sir Adam Hotel is gevestigd op de eerste acht verdiepingen van ‘A’DAM’ de uitgaanstoren aan het IJ in Amsterdam Noord, tegenover het centraal station. Als je binnen bent zie je dat dit een bijzonder hotel is, maar in Sir Adam Hotel is alles anders, zoals ‘The Hub’, de centrale ruimte in dit industrieel vormgegeven hotel. In The Hub kun je chillen en naar muziek luisteren, shoppen in de winkel van het hotel, of naar de ‘gym’ om wat stoom af te blazen. 

Evenals op iedere kamer staat ook in The Hub een platenspeler en bovendien een imposante platenverzameling waar je altijd een plaat uit kunt pakken om mee te nemen naar je kamer, of om in The Hub een muziekje op te zetten. Het interieur van dit moderne 4-sterrenhotel is overigens ontworpen door de New Yorkse designstudio Icrave. Oh ja, vergeet niet een hapje te eten in de Butcher Social Club. Deze is uiteraard ook via The Hub te bereiken. Verder zijn ook bedrijven als MassiveMusic, ID&T en Gibson zijn in het pand gevestigd.
Lees meer over Sir Adam Hotel…