Stedelijk Museum

Het Stedelijk Museum is een museum met een missie om de mens te verrijken met moderne en hedendaagse kunst en vormgeving.

De missie van het Stedelijk Museum in Amsterdam is om het leven van de mens te verrijken met moderne en hedendaagse kunst en vormgeving. Deze kunst kan worden ontdekt, bewonderd en beleeft worden in het Stedelijk Museum. Het museum heeft collecties, tentoonstellingen, publicaties, onderzoeken en leerzame programma’s, hiermee zorgen zij voor nieuwe inzichten op zowel individueel als maatschappelijk niveau. Het museum laat zich inspireren bij het creëren van interacties tussen publiek en kunst door het overleg met de kunstenaars.

Rondleidingen

Kom je met een groep naar het Stedelijk Museum dan is het misschien een idee om deel te nemen aan groepsrondleiding, dit biedt altijd een verfrissend perspectief. Het maakt niet uit of je nu een kunstkenner bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de kunstenaar. Ben je benieuwd naar de collectie “STEDELIJK BASE”? Breng dan een bezoek een het Stedelijk Museum en ontdek alles over deze collectie in een rondleiding. Altijd al eens meer willen weten over de ontwerper of ben je een liefhebber van een bepaalde kunstenaar? Tijdens de rondleiding kom je alles te weten over de kunst en de maker!

Stedelijk Museum Rondleiding
Stedelijk Museum Museumshop

Museumshop

Het Stedelijk Museum beschikt over een eigen winkel waar je prachtige designartikelen, sieraden, kunstboeken en nog veel meer kunt kopen. Ben je nog op zoek naar een origineel cadeau voor een verjaardag of wil je een herinnering van je bezoek aan het museum? Dan kun je altijd even rondsnuffelen in de museumshop van het museum. De museumshop kan iedere dag bezocht worden, hier heb je tevens geen entreeticket voor nodig, de winkel is dagelijks geopend vanaf 10:00 uur ‘s ochtends tot 18:00 uur ‘s avonds. Vrijdag is de winkel langer open, namelijk vanaf 10:00 uur ‘s ochtends tot 22:00 uur
‘s avonds.

Restaurant

Het restaurant van het museum staat ook wel bekend onder de naam ‘TEN’ en is het nieuwe good food café van het museum. Het café is iedere dag geopend en toegankelijk voor iedereen die zin heeft in een hapje eten. Je kunt ook lekker rustig wakker worden met een ontbijtje in het TEN good food café. Wil je nog even de kunst bespreken na een bezoek of rondleiding in het Stedelijk Museum, neem plaats en neem er een hapje en een drankje bij. Iedereen is van harte welkom in TEN.

Stedelijk Museum TEN good food café
Stedelijk Museum STEDELIJK BASE

STEDELIJK BASE

De tentoonstelling STEDELIJK BASE is één van de permanente hoogtepunten uit de collectie van het Stedelijk Museum, de tentoonstelling bestaat uit de gehele nieuwe vleugel van het museum en heeft ongeveer 700 werken tentoongesteld, deze werken zijn gegroepeerd rond historische bewegingen, maatschappelijke thema’s en ook invloedrijke kunstenaars.

Hotels in de buurt

Het Stedelijk Museum ligt bij het museumplein in net buiten het centrum van Amsterdam in de wijk museumkwartier. Ook het Vondelpark ligt op 10 minuten lopen afstand. Een aantal hotels in de buurt zijn; Hotel Aalders, Conservatorium Hotel, The ED Hotel Amsterdam, Hotel La Boheme AmsterdamMozart Hotel Amsterdam, Sir Albert Hotel, The Muse Amsterdam, Hotel Asterisk, en Hotel Atlas Amsterdam.