Duurzaam Hotel Amsterdam

Neem een kijkje in onze Duurzaam Hotel Amsterdam Top 10 zie dat tegenwoordig duurzaamheid meer betekenissen heeft dan alleen de geitenwollen sokken en biologisch eten en drinken dat we al kenden. Tegenwoordig zijn huizen ook steeds duurzamer, dus waarom de hotels niet? In Amsterdam zijn er al vrij veel hotels die de duurzaamheid in hun systemen hebben gebouwd. 

Van materialen opnieuw gebruiken tot grote binnentuinen en van gerechten gemaakt van vers geteelde ingrediënten in een kas op het dak tot aan win en zonne-energie. Geef jij ook zowel om onze planeet en wil je een steentje bijdragen door te verblijven in een hotel dat draait op duurzaamheid? Kijk dan naar onze top 10 lijst van duurzame hotels.

booked.net
4/5
Previous slide
Next slide

QO Amsterdam is modern 4-sterrenhotel welke gevestigd is in Amsterdam Oost. Ze willen je graag op een nieuwe manier inspireren. Het hotel heeft een uniek element wat overal in het QO Amsterdam is doorgevoerd en dat zorgt voor een uniek en energiek verblijf voor alle gasten. Dat element is de energie dat heerst in het hotel, dit is wat QO Amsterdam uniek.

Het hotel komt voort uit een idee dat hospitality niet zoveel afval moet produceren en dat eenmalig gebruik moet terugdringen. Het hotel heeft een positieve invloed op zowel de mens als de natuur en is dankzij alles wat ze doen een erg duurzaam hotel!

In het QO Amsterdam kun je ook het interne restaurant Persijn vinden, hier kun  de hele dag terecht voor gerechten met lokale duurzame seizoensproducten.
Lees meer over QO Amsterdam…

4/5
Previous slide
Next slide

Hotel Jakarta Amsterdam is een uniek en energie neutraal hotel in Amsterdam waar je kunt genieten van twee werelden in één van de 200 luxe kamers met 200 luxueuze hotelkamers met Indonesische invloeden. Het is gevestigd in  een duurzaam gebouw met een subtropische binnentuin. Dit bijzondere 4-sterrenhotel is gevestigd in Amsterdam Oost. Vroeger vertrok hier de lijndienst naar Jakarta, nu ligt er een groene oase in het bruisende centrum van Amsterdam. 

De meeste kamers hebben een balkon, met een fantastisch panoramisch uitzicht over de stad. Geniet van een ontbijt, lunch of een diner in Café Jakarta of drink een cocktail in Skybar Malabar of laat je in de watten leggen in het wellness centrum van het hotel.
Lees meer over Hotel Jakarta Amsterdam…

3/5
Previous slide
Next slide

Conscious Hotel Westerpark is gevestigd in een origineel, monumentaal gebouw in Amsterdam West. Dat dit een bijzonder hotel is zie je aan de buitenkant al van dit historische pand. Dit Hotel grenst aan het groene Westerpark op het terrein van de Westergasfabriek, een hotspot voor culturele evenementen, markten en festivals.

Dit hotel doet veel aan duurzaamheid en draait volledig op windenergie.  Ze maken gebruik van duurzame materialen in het interieur zoals cradle-to-cradle vloerbedekking en gietvloeren. Maar ook in hun dagelijkse operatie is duurzaamheid ver doorgevoerd.

Je kunt ook heerlijk eten en drinken in dit 3-sterrenhotel. Alles wat geserveerd wordt is 100% biologisch omdat ze het belangrijk vinden te weten waar het eten vandaan komt, ze kopen dan ook zo veel mogelijk van lokale leveranciers.
Lees meer over Consious Hotel Westerpark…

4/5
Previous slide
Next slide

Het Yotel Amsterdam is een modern 4-sterrenhotel gelegen in Amsterdam Noord in de opkomende wijk Buiksloterham.
Dit hotel heeft ruim 200 kamers of cabins zoals ze het zelf noemen, deze hebben slimme technologie en een duurzaam ontwerp. De hotelkamers van Yotel Amsterdam zijn ideaal iedereen die van innovatieve snufjes en design houdt. De kamers beschikken over moderne en slimme voorzieningen zoals een smart bed, snelle WiFi en een lekkere regendouche.

Je kunt hier lekker eten in Komyuniti waar ze een all-day menu hebben, of neem iets mee van de grab-and-go.
Frisse en moderne ruimtes voor zakelijke besprekingen en creatieve meetings zijn hier ook beschikbaar.
Lees meer over Yotel Amsterdam…

4/5
Previous slide
Next slide

Zoku Amsterdam is een modern hotel dat geen kamers maar lofts verhuurd in het centrum van Amsterdam. Deze kun je voor één of enkele nachten huren, maar ze zijn ingericht voor een langduriger verblijf. Bijvoorbeeld als je als reizende professional op zoek bent naar woonruimte in Amsterdam. In de lofts kun je werken en ontspannen prima combineren. Veel hippe en designhotels beschikken over zogenaamde ‘social spaces’ waar je kunt werken, een beetje kletsen en natuurlijk andere gasten kunt ontmoeten. Zo ook bij Zoku Amsterdam.

Er zijn ook speciale werkruimtes waar je alleen of gezamenlijk kunt werken. Ontspannen kun je ook in een van de groene ruimtes, met o.a. een kas waar groenten en kruiden voor de woonkeuken worden gekweekt.
Naast het feit dat dit 4-sterrenhotel er natuurlijk mooi uitziet zijn ze ook erg bezig geweest om dit hotel zo duurzaam mogelijk vorm te geven en dat zie je!
Lees meer over Zoku Amsterdam…

Duurzaam Hotel Amsterdam en meer...

Een nacht logeren in één van de kamers van de Duurzaam Hotel Amsterdam Top 10 is niet gewoon overnachten maar kan gewoon een belevenis zijn zoals bij QO Amsterdam of Hotel Jakarta Amsterdam waar je kunt genieten van de subtropische binnentuin van het hotel! 

Een ander mooi hotel is Conscious Hotel Westerpark ligt naast de Westergasfabriek welke een voormalige gasfabriek is in het stadsdeel Amsterdam-West in Amsterdam. Begin van de 21e-eeuw zijn de gebouwen gerestaureerd en opgeschoond, nu heeft het onder de naam de Westergasfabriek een culturele en recreatieve bestemming. Het is een bruisende en levendige plek geworden voor zowel lokale inwoners van Amsterdam als toeristen die naar Amsterdam toe reizen.

4/5
Previous slide
Next slide

Element Amsterdam is een luxe 4-sterrenhotel welke gevestigd is in een modern gebouw in Amsterdam Zuid vlakbij de Zuidas. Het duurzame design hotel heeft 160 suites met een Studio- of One-Bedroom indeling, ingericht voor een langer verblijf in Amsterdam met genoeg ruimte om te werken en ontspannen.

In het restaurant van Element Amsterdam genaamd Gordal kun je heerlijk genieten van een ruime keuze aan tapas, Spaanse gerechten en huisgemaakte sangria.

Flexibele vergaderruimtes waar je een energieke meeting of event kunt houden kun je hier ook boeken.
Lees meer over Element Amsterdam…

5/5
Previous slide
Next slide

Hoewel niet design, maar de kunst centraal staat in het Art’otel Amsterdam, vinden wij dat het hotel toch bij de mooiste designhotels in Amsterdam hoort. Al was het maar omdat het atelier van de eigenzinnige kunstenaar Joep van Lieshout een groot aandeel heeft gehad in de inrichting van het hotel. Zijn invloed is in het hele hotel te vinden, maar vooral van de openbare ruimtes en de kamers. Ondanks het feit dat dit hotel is gelegen in een historische pand in het centrum van Amsterdam is dit hotel ook bezig duurzaamheid door te voeren.

Uniek van het Art’otel Amsterdam is de expositieruimte ‘5&33’ van 300 m² waar met regelmaat exposities van bekende en onbekende kunstenaars zijn. Ook in de ‘5&33 bar’, ‘5&33 kitchen worden regelmatig evenementen en feesten georganiseerd.
Lees meer over Art’otel Amsterdam…

4/5
Previous slide
Next slide

Hotel Twenty Eight is een 4-sterren appartementen hotel in Amsterdam Zuid vlak naast het Olympisch stadion. Dit luxe boutique hotel is ontworpen door de architect Hans Kollhoff. 

Je overnacht hier in comfortabele appartementen waar je een fijn evenwicht kunt vinden tussen werk en rust. Het hotel is ingericht zodat duurzaamheid in de bedrijfsverlening is meegenomen naast duurzame aanpassingen als eigen energie opwekken, eco-vriendelijke producten en waterbesparing.

Of je nu een zakenreiziger, stadsbewoner, weekend reiziger of een gezin bent, bij Hotel Twenty Eight vindt je je plek. De appartementen hebben allemaal hun eigen karakter en design zodat je als gast van Hotel Twenty Eight je thuis kunt voelen.
Lees meer over Hotel Twenty Eight…

4/5
Previous slide
Next slide

Het Dutch Design Hotel Artemis, ook wel Hotel Artemis Amsterdam genoemd, is overduidelijk gebaseerd op deze succes-story. Dit 4-sterrenhotel hotel heeft naast het overduidelijke design aspect ook duurzaamheid doorgevoerd in haar beleid. Het hotel is gelegen in Amsterdam West. Overal in het hotel, van de lift tot de lobby zie je elementen van Dutch Design. Het hotel houdt bovendien vier keer per jaar een expositie met een bepaald thema. Ook in de bar-restaurant van het hotel is de design doorgevoerd tot op je bord.

In de wereld van internationale design en designers staat het zogenaamde ‘Dutch Design’ hoog aangeschreven. De internationale erkenning van Nederlandse vormgeving is in de jaren ’80 begonnen met ontwerpers als Maarten Baas, Hella Jongerius en Marcel Wanders.
Lees meer over Dutch Design Hotel Artemis…

3/5
Previous slide
Next slide

Motel One Amsterdam is gevestigd in een modern pand in Amsterdam Zuid. Het is gelegen tegenover de beurs en schuin tegenover Amsterdam Rai. Het voormalige design hotel staat in teken van de stalen ros, dit is te zien in zowel de ontbijtruimte als de One Lounge en is in een rustigere vorm doorgevoerd in het gehele hotel. Er zijn ruim 300 kamers beschikbaar in dit hippe 3-sterrenhotel, het is verbouwd met oog op duurzaamheid.

Je kunt de dag lekker beginnen in dit hotel in de Urban Bio Breakfast met de beste natuurlijk biologische producten. In de One Lounge heb je keuze uit zoete en hartige snacks en natuurlijk de lekkerste drankjes. 

Er zijn verschillende kunstwerken en imitaties van grote kunstwerken te vinden in Motel One Amsterdam, zoals een abstract kunstwerk, gemaakt van fietsen, bewonderen in de One Lounge. De mooi gefotografeerde typische Hollandse tulpen doen denken aan het stilleven van de oude Hollandse meesters.
Lees meer over Motel One Amsterdam…