Moco Museum

De focus van het Moco Museum ligt op bewezen kunstenaars met een eigen visie.

Het Moco Museum in Amsterdam is een boutique museum en heeft een brede schaal aan moderne en hedendaagse kunst die tentoon wordt gesteld aan het grote publiek. De kunstenaars van de werken die te vinden zijn in het museum, blinken uit in de ironie die gehanteerd wordt op de hedendaagse maatschappij. Hierbij kun je denken aan kunstenaars zoals: Banksy en Warhol. Het Moco Museum biedt inspiratie en eye-openers. Door de vervulling van een grote behoefte spreekt Moco Museum een groot publiek aan. De bezoekers van het Moco Museum ervaren de kunst die nergens anders te zien is, waardoor het een unieke ervaring biedt.

Locatie en info

Het Moco Museum is 7 dagen in de week geopend en ligt aan het Museumplein in Amsterdam centrum. Dit museum is een boutique museum met een heel eigen verzameling werken. Daarmee onderscheid het zich van de grote musea waar het mee is omringt op het museumplein.  Door de centrale ligging is het museum heel goed te bereiken met het openbaar vervoer. Parkeren is ook geen probleem met parkeergarage Q-Park onder het museumplein. 

Ook voor educatie en groepen is het museum geschikt met speciale programma’s en korting voor jongeren en studenten. Het gebouw waarin het museum is gevestigd is ook bijzonder te noemen omdat het in een historische villa is gehuisvest en heeft daarom geen lift. Dit museum is dan ook minder handig voor minder valide mensen of bijvoorbeeld wanneer je met koffers/trolley of een kinderwagen naar binnen zou willen. 

Banksy

Veel mensen kennen de kunstenaar Banksy niet, misschien komt de kunst je wel bekend voor maar wist je niet dat het door deze kunstenaar is gemaakt. Banksy is vermoedelijk een Britse kunstenaar die veel street art maakt. Toen Banksy begon was hij een graffiti kunstenaar. Zijn werk is vaak humoristisch en gericht op de politiek en sociale maatschappij. Net als zijn ‘indoor’ kunstwerken, zijn er ook een aantal street art kunstwerken te bewonderen in het Moco Museum. Het Moco Museum heeft ook een aantal bekende kunstwerken van Banksy zoals ‘Girl with balloon’ of ‘Flower thrower’ zijn onderdeel van de tentoonstelling.

Daniel Arsham

Arsham maakt werken met veel onverwachte wendingen, vaste oppervlakken lijk te buigen en krom te trekken en door hi-tech apparatuur lijken de kunstwerken al duizenden jaren oud te zijn. Het onverwachte is  precies waar Arsham van lijkt te houden, hij daagt het perspectief van de wereld uit en de mogelijkheden daarin. Het lijkt erop dat Arsham geniet van het paradoxale en soms harde beeld van zowel het verleden, het heden en de toekomst.

Moco Museum Banksy Laugh Now
Moco Museum Daniel Arsham
Moco Museum JR Kamer
Moco Museum Moco Masters