Hotel Bar Amsterdam

In de betere hotel bars heerst altijd een specifieke ambiance, neem een kijkje in onze Hotel Bar Amsterdam Top 10. Je drinkt er de lekkerste cocktails en kunt er bovendien prima eten! Het voordeel van een hotelbar is natuurlijk dat ze al vroeg opengaan. Voor een lunch in stijl kun je dus prima in een van deze hotelbars beginnen. Een ander voordeel is dat er altijd wel een slaapplaats is, zodat je eventueel naar een bed kunt ‘kruipen’.

Weet je bijvoorbeeld in welk hotel je bent als je in ‘Freddy’s Bar’ een verdraaid goeie Bloody Mary wilt drinken? En de namen ‘Twenty Third’ en ‘5&33’ zeggen ook weinig over de hotels waar ze zijn gevestigd. Toch horen ze bij de beste hotelbars van Amsterdam.

booked.net
5/5

1.

Freddy's bar

Previous slide
Next slide

De hotelbar van: De L’Europe Amsterdam

The bar of all bars… Velen zullen Freddy’s Bar de beste hotelbar van Amsterdam vinden. Al was het maar omdat hij vernoemd is naar biermagnaat Alfred ‘Freddy’ Heineken. De bar is dan ook een begrip. Behalve dat meneer Heineken zijn vrienden graag meenam naar ‘zíjn’ bar, is menig business-deal hier beklonken met goed glas cognac en een dikke (Cubaanse) sigaar. Hiervoor is speciaal een ‘fumoir’ – een chique rookhol – voor ingericht.

In Freddy’s bar zink je weg in diepe leren fauteuils, luister je naar een pianist en drink je een speciale biercocktail. Hoe kan het ook anders… Ook maken ze in Freddy’s Bar de beste Bloody Mary van Amsterdam, zegt men. Op het filmpje zie je hoe je ‘m maakt. Deze bar is perfect om een zakelijk afspraak te maken of af te sluiten. Iedere donderdag is er live-jazz en erg gezellig. Traditioneel en dus beetje van het oude stempel, maar juist daarom vinden wij dit de beste hotelbar in Amsterdam.

5/5

2.

A bar Amstel Hotel

Previous slide
Next slide

De hotelbar van: Amstel Hotel

A bar is de bar van het prestigieuze Continental Amstel Hotel, een van de beste hotels in Amsterdam.  De A staat dus voor Amstel (of Amsterdam?), maar wat ons betreft ook voor topklasse. Menig beroemdheid heeft een glaasje (of twee) in deze bar genuttigd. Misschien heeft Mick Jagger er wel een cocktail met ‘brown sugar’ gedronken. Je weet ’t niet…

De A bar is gespecialiseerd in klassieke cocktails, maar geeft daar wel een eigen draai aan. Zo maken ze de siropen in eigen keuken van specerijen of fruit. Maar ook de garneringen, infusies of andere cocktailcomponenten worden nauwkeurig op elkaar afgestemd. Meesterlijk! Iedere van de acht cocktails staat voor een wijk in Amsterdam Je kunt zelfs een cocktail uit een glazen pijp drinken (‘De Pijp’). ‘Papa boit une pipe’, zeg maar. Iedere maandag is het ‘Jenever Monday’.

5/5

3.

Bar brasserie OCCO

Previous slide
Next slide

De hotelbar van: The Dylan Amsterdam

In de bar van sfeervolle 5-sterren boutique-hotel The Dylan kun je naast hun huis-cocktails ook terecht voor je ontbijt, lunch of diner. Qua prijs zit je bij bar-brasserie Occo wel in het hogere segment, maar daar krijg je wel iets speciaals voor. Zoals de signature cocktails ‘Dylan Thomas’ (€ 17,50) of de Vir ’Gin’ Tonic, die wordt bereid met hun eigengemaakte alcoholvrije gin. Ideaal als een alcoholisch drankje om wat reden dan ook niet aan jou is besteed.

De meeste bezoekers zijn gecharmeerd van de kosmopolitische en warme ambiance en de attente ontvangst. De inrichting van Occo houdt het midden tussen klassiek en modern design. De ‘bar bites’ van Occo variëren van luxe chips tot Waddenzee-garnalenkroketjes en Zeeuwse creuses (oesters). Deze supersnacks kosten rond de € 10,-.

5/5

4.

Lotti's

Previous slide
Next slide

De hotelbar van: The Hoxton Amsterdam

Het Londense hotel The Hoxton is duidelijk anders dan andere. Ze noemen zich een ‘open minded’ hotel en onder het motto ‘stay local’ wil het zijn gasten laten integreren met de buurt en de lokale bevolking. Het hotel vlakbij ‘De Negen Straatjes’ in Amsterdam bestaat sinds 2015 en is dus een relatieve nieuwkomer. In de gezellige lobby is iedereen welkom. Hier kun je in alle rust even online zijn, of juist niet en gezellig socializen met je vrienden.

‘Lotti’s Bar & Grill’ is de naam van de hotelbar met een bijzondere, huiselijke sfeer. Comfortabele leren banken en fauteuils, kleden op de grond en gezellige zithoekjes maken dat je je meteen thuis voelt. Een eigenzinnige no-nonsense inrichting in retro-stijl en de aanwezigheid van een dj nodigen zeker uit een Belgisch biertje, een cocktail (€ 9,-), of een stevige hamburger als maaltijd (€ 18,-) te bestellen. Lotti’s hoort dan ook zeker bij de beste hotelbars in Amsterdam.

4/5

5.

Shiraz Amsterdam

Previous slide
Next slide

De hotelbar van: College Hotel Amsterdam

De wijnbar van het College Hotel heeft een stijlvolle bar-restaurant met een sfeer die een blend is van Midden-Oosten en traditioneel Frans eigentijdse vertaling. Er is een uitgebreide wijnkaart waar de bediening je met raad kan bijstaan om een keuze te maken.

In het restaurant kun je terecht voor heerlijke wijnen en mediterraanse hapjes om met z’n alleen te delen. Er is ook een High Tea en een High Wine met uitleg van de sommelier voor groepen vanaf 10 personen.

Er wordt al jarenlang gewerkt met het concept waarbij het hands-on opleiden van Young Professionals van de hotelscholen in hotel en restaurant goed samengaan en de service bieden die je mag verwachten.
In het hart van Amsterdam aan de Lijnbaansgracht 267 zit de originele wijnbar Shiraz, Jardin des Vins. De favoriete wijntuin van Amsterdam.

Hotel Bar Amsterdam

Stel dat je eens een goede bar wilt opzoeken om een cocktail te drinken, en mensen te ontmoeten die iets te vertellen hebben. De kans is groot dat je die ontmoet in de bar van een 4- of 5-sterrenhotel. Misschien denk je er niet zo snel aan, maar de bars van deze hotels zijn qua aanbod, ambiance en bediening top!

Of je er ook de avond hebt, die je hoopt te hebben, is altijd afwachten. Vaak staat een hotelbar gelijk aan een cocktailbar. En sinds de cocktails, met name de gin-and-tonic, weer terug is van weggeweest, druppelen ook de hotelbars weer vol met gasten van buiten het hotel.

Prijs van een cocktail

Je hoeft dus geen hotelgast te zijn om neer te ploffen in een comfortabele loungebank of design barkruk. Sterker nog: de barkeeper ziet je graag komen! Als je je maar een beetje aanpast aan de sfeer, want die is namelijk niet overal gelijk. De meeste bars hebben een eigen naam, anders dan de naam van hotel.

Misschien denk je nu: ja, die is lekker, voor een cocktail in een 5-sterrenhotel betaal je de hoofdprijs. Nou dat klopt! Gemiddeld betaal je rond de €10,- voor een goede cocktail. Maar er zijn ook hotelbars waar de prijzen een stuk hoger zijn. Dan kost een cocktail tussen de € 14,- en € 20,-.

4/5

6.

Morgan en Mees bar

Previous slide
Next slide

De hotelbar van: Morgan en Mees

Boutique-hotel is een benaming die je steeds vaker tegenkomt in Amsterdam. Morgan & Mees is er ook zo een en is gevestigd in een voormalige sportschool. ‘Boutique’ wil zeggen dat het hotel een huiselijke, doch stijlvolle inrichting heeft. Vaak maken boutique-hotels geen deel uit van een (internationale) keten en worden ze gerund door zelfstandige ondernemers. Dit merk je ook aan de ongedwongen en huiselijke sfeer.

Aan de inrichting van de bar van Morgan & Mees zal het niet liggen: veel kunst en de open relaxte sfeer nodigen zeker uit om af te spreken met vrienden of misschien een date. Je kunt er ook eten en de prijzen zijn alleszins acceptabel. De cocktails kosten ongeveer € 10,- en de snacks gemiddeld € 7,50. Voor een hoofdgerecht betaal je rond de € 22,50.

5/5

7.

5&33

Previous slide
Next slide

De hotelbar van: Art’otel Amsterdam

In de bar van het art’otel is kunst de bindende factor. Bij de hotelbar, met de numerieke naam 5&33 is een behoorlijke galerie waar eten, entertainment en kunst bij elkaar worden gebracht. Hier kun je loungen met een hoofdletter ‘L’. Hoewel ‘hip’ inmiddels een containerbegrip is geworden, richt deze hotelbar zich overduidelijk op de ‘young professionals’ die zich wel een paar cocktails van € 15,- per stuk, of een patatje met truffelmayo (€ 6,-) kunnen veroorloven.

Soms zijn de dj’s bepalend, dan weer de kunst en de kunstenaars. De inrichting is volledig uitgedacht door Atelier Van Lieshout. Spectaculair zijn de projecties op het 12 meter lange lamellen-gordijn. Daar tegenover staan zitjes waar je samen kunt borrelen. Ook de keuken hanteert het ‘shared dining’ principe, gebaseerd op mediterrane smaken, met name die uit Italië. De sfeer is dynamisch, evenals het uitzicht, namelijk op het Centraal Station.

5/5

8.

Taiko Amsterdam

Previous slide
Next slide

De hotelbar van: Conservatorium Hotel

Het Conservatorium Hotel hoort bij de beste en duurte hotels in Amsterdam. In de hotelbar, de Taiko Bar hoeven ze om die reden nooit geen toontje lager te zingen. Omdat zowel bar als hotel beide naast het voormalige conservatorium zijn gevestigd, ligt het voor de hand om muziek als centraal thema te kiezen. Voor de cocktails echter, hebben ze de werelddelen als naam en thema gekozen. De prijzen van deze vloeibare kunstwerkjes variëren van € 15,- tot € 20,-.

Taiko Amsterdam is een chique, gedistingeerde bar met een bijbehorend restaurant in Aziatische stijl. Hier zijn cocktails te vinden met de beste ingrediënten van het Aziatische continent. Als je indruk op iemand wilt maken, neem hem of haar dan mee naar de Taiko Bar. Succes gegarandeerd! In het weekend is het party time en laat een gast-dj een club een heuse clubsfeer ontstaan.

5/5

9.

W Lounge Amsterdam

Previous slide
Next slide

De hotelbar van: W Hotel Amsterdam

Het Conservatorium Hotel hoort bij de beste en duurte hotels in Amsterdam. In de hotelbar, de Taiko Bar hoeven ze om die reden nooit geen toontje lager te zingen. Omdat zowel bar als hotel beide naast het voormalige conservatorium zijn gevestigd, ligt het voor de hand om muziek als centraal thema te kiezen. Voor de cocktails echter, hebben ze de werelddelen als naam en thema gekozen. De prijzen van deze vloeibare kunstwerkjes variëren van € 15,- tot € 20,-.

Taiko Amsterdam is een chique, gedistingeerde bar met een bijbehorend restaurant in Aziatische stijl. Hier zijn cocktails te vinden met de beste ingrediënten van het Aziatische continent. Als je indruk op iemand wilt maken, neem hem of haar dan mee naar de Taiko Bar. Succes gegarandeerd! In het weekend is het party time en laat een gast-dj een club een heuse clubsfeer ontstaan.

5/5

10.

Twenty Third bar

Previous slide
Next slide

De hotelbar van: Okura Amsterdam

Het Okura hotel in Amsterdam is niet bepaald een kleintje. Het gebouw telt maar liefst 23 verdiepingen en, je raadt het al, bar Twenty Third is inderdaad op de bovenste etage, op bijna 80 meter hoogte. Het Okura herbergt vier restaurants waarvan er drie één of meer Michelinsterren hebben. Dat is al vrij bijzonder. Geen wonder dat je hier ook een van de beste hotelbars in Amsterdam vindt. En het mooie is dat ook niet-hotelgasten welkom zijn.

Twenty Third is een champagne- en cocktailbar. Je zou het een beetje hoogdravend kunnen noemen, maar dan wel in positieve zin. Want waar moet je in godsnaam een Wagyu-burger met ganzenlever bestellen als je daar trek in hebt? Nou, hier dus! Deze en andere hemelse bites komen uit de keuken van het tweesterrenrestaurant Ciel Bleu. De gewone cocktails kosten tussen de € 15,- en € 20,-. Je kunt er ook diverse soorten champagne per glas bestellen. Verder natuurlijk ook wiskey’s, wijn  en Japanse drankjes.