Uitjes met kinderen Amsterdam

Meer over uitjes met kinderen Amsterdam die meer willen leren en weten over dieren, natuur en milieu.

Zoek je uitjes met kinderen in Amsterdam? Je gaat op vakantie met de kinderen naar de hoofdstad van Nederland, namelijk; Amsterdam. Je bent heerlijk in het centrum van Amsterdam en wilt iets met de kinderen gaan doen. Een leuk uitstapje, een heerlijke dag doorbrengen door iets te gaan doen of iets te bekijken. Maar wat? Hier zijn een aantal dingen die er te doen zijn in Amsterdam, voor ieder wat leuks.

Ga je een dag weg naar Amsterdam met de kinderen of ben je een weekend in de stad en op zoek naar een leuke activiteit om dag door te brengen. Voor volwassenen zijn er in Amsterdam erg veel musea te vinden maar ook voor kinderen zijn er leuke musea zoals Nemo. Voor kinderen die meer geïnteresseerd zijn in geschiedenis is er bijvoorbeeld het Anne Frank Huis, maar ook het Scheepvaartmuseum kan leuk zijn voor een dagje Amsterdam. Voor de kleinsten is het lekker om te kunnen spelen in een kinderboerderij zoals De Pijp of de speeltuin in Amsteldorp.

Deze boerderij is de groene parel van het stadsdeel Oud-Zuid in Amsterdam, het is een groene oase in deze dichtbebouwde wijk. Het is één van de leukste plekken in de Pijp om kinderen in aanraking te laten komen met dieren en dingen te leren over natuur en ook over het milieu. De deuren van deze kinderboerderij werden op 1 juli 1983 voor het eerst geopend. Er komen geregeld schoolklassen bij de boerderij langs voor een leuk en leerzaam bezoekje, je kunt dan kiezen uit een aantal zorgvuldig voorbereide lessen. Ook gewoon als bezoeker is het meer dan aangenaam om deze oase van rust in het midden van de drukke stad te bezoeken.

In Amsteldorp was altijd een speeltuin en een grote speeltuinvereniging. Het gebouw was een wijkgebouw. De vereniging vergrijsde en hief zich op. Het gebouw stortte in, maar de speeltuin bleef. Een tijd lang is het terrein beheert door een welzijnsinstelling. Maar toen er geen geld meer was bleef de speeltuin steeds vaker dicht en daardoor verviel alles. Tegenwoordig houden buurtbewoners de speeltuin open en er is een commissie van vrijwilligers die af en toe activiteiten organiseert, met steun van het stadsdeel. De speeltuin is dagelijks geopend van 09:00 uur tot zonsondergang ongeveer.

Heb je al wat oudere kinderen en wil je ze wat leren over de geschiedenis en over de Tweede Wereldoorlog, dan is het misschien een leuk idee om een bezoek te brengen aan het Anne Frank Huis. Speciaal voor kinderen vanaf 10 jaar, die samen met hun familie op bezoek kunnen komen, worden er in de weekenden en schoolvakanties familie programma’s georganiseerd. De geschiedenis van Anne Frank en haar familie wordt op een toegankelijke wijze verteld. Kinderen krijgen dan alle gelegenheid om vragen te stellen.

In NEMO Science Museum ontdekt iedereen van jong tot oud, hoe fascinerend wetenschap en technologie nou eigenlijk is. Op vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops ervaren bezoekers hoe bijzonder de aller daagse dingen zijn. Er is ook een historische collectie in het museum, deze collectie telt maar liefst 19.500 objecten en vertelt het verhaal van de relatie tussen mens en energie. Van parlograph tot Walkman, van koolspitslamp tot lantaarnpaal, van stootspanning generator tot antieke dynamo.

In NEMO Amsterdam ontdekt iedereen van jong tot oud, hoe fascinerend wetenschap en technologie nou eigenlijk is. Op vijf verdiepingen vol tentoonstellingen, experimenten, demonstraties en workshops ervaren bezoekers hoe bijzonder de aller daagse dingen zijn. 

Er is ook een historische collectie in het museum, deze collectie telt maar liefst 19.500 objecten en vertelt het verhaal van de relatie tussen mens en energie. Van parlograph tot Walkman, van koolspitslamp tot lantaarnpaal, van stootspanning generator tot antieke dynamo.

Uitjes met kinderen Amsterdam