Hermitage Amsterdam

Hermitage Amsterdam is een museum dat beschikt over maar liefst 3 miljoen objecten.

Hermitage Amsterdam is één van de satellietmusea van het gelijknamige Russische staatsmuseum in Sint-Petersburg. Het museum beschikt over maar liefst 3 miljoen objecten, waarvan dus een deel in Amsterdam is te bezichtigen. Bindend element is kunst en geschiedenis ten tijde van tsaren en tsarina’s en band tussen de koningshuizen Romanov en Oranje-Nassau. Er is ook nog een ‘Hermitage voor Kinderen’ aan de Nieuwe Herengracht. Hier staat de ontwikkeling van het artistieke talent centraal.

Hermitage Amsterdam 'Anatomisch les van Dr. Deijman'

Groepsportretten van de 17e-eeuw

Het Hermitage Amsterdam beschikt over 30 reusachtige groepsportretten die gemaakt zijn in de 17e-eeuw, deze portretten zijn afkomstig uit het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum en zijn voor het eerst samen te zien. Het zijn in principe de ‘broers en zussen van de Nachtwacht’, een uniek beeld in de wereld. Doordat de groepsportretten zo groot zijn, waren ze weinig te zien. Bewonder deze portretten waarin je de regenten, schutters en kooplieden van allerlei verschillende rangen, standen en religies gebroederlijk naast elkaar ziet staan. Bewonder Rembrandts ‘Anatomische les van Dr. Deijman’ en de schutters portretten van onder andere Govert Flinck en Nicolaes Pinkenoy, dit zijn enkele topstukken van de ‘Portrait Gallery’.

Panorama Amsterdam

Er is in het Hermitage Amsterdam nu ook een erg bijzondere tentoonstelling, namelijk een panorama beeld van Amsterdam, een stedelijke tijdlijn. In deze tentoonstelling bleef je het ontstaan en de groei van Amsterdam aan de rivier de Amstel, de tijdlijn neemt je mee vanaf het begin van de middeleeuwen tot de dag van vandaag. 

De tentoonstelling toont het vanuit het standpunt van waar het gebouw van Hermitage Amsterdam nu staat. Deze attractie brengt de volle en rijke geschiedenis van Amsterdam op een zeer bijzondere manier in kaart. Op deze manier leer je meer over de groei van de Nederlandse hoofdstad, gebouwd op een moeras met duizenden palen. Ook de tijden van de Gouden Eeuw komen aanbod en de grootheden die langs deze plek kwamen, zoals; Peter de Grote, Napoleon, Churchill, The Beatles en zelfs Nelson Mandela.

Hermitage Amsterdam Groepsportret Govert Flinck

Workshops

In het Hermitage Amsterdam zijn een groot aantal tentoonstellingen te bewonderen, het museum biedt je een rijk palet aan mogelijkheden om kennis te maken met verschillende teken- en schildertechnieken. Neem deel aan de lessen die worden gegeven door professionele docenten. Je kunt je laten inspireren door de vele werken waar je mee omringt wordt, ga zelf lekker aan de slag in de eigen ateliers van Hermitage Amsterdam. De verschillende workshops zijn ook op een datum en tijdstip te boeken die jij zelf kiest, bijvoorbeeld als je een personeelsuitje of een interessante familiedag organiseert. De workshops in Hermitage Amsterdam zijn voor zowel beginners als gevorderden te volgen.

Rondleidingen

Het Hermitage Amsterdam beschikt over professionele gidsen die jou meenemen op een tour door het museum, door te luisteren naar de gidsen leer je nog veel meer tijdens de tentoonstellingen en tevens ook over het historische gebouw waarin het Hermitage Amsterdam is gevestigd. Je volgt de tentoonstellingsverhaal en komt langs alle hoogtepunten die het museum te bieden heeft. De rondleidingen geven een persoonlijke touch aan de informatie over de vele kunstwerken die te bezichtigen zijn in het museum. Het is tevens ook mogelijk om een rondleiding door meerdere tentoonstellingen te volgen.