Praktische informatie Amsterdam

Amsterdam zit bomvol met veel kunstschatten. De binnenstad alleen al telt bijna 7000 monumenten die herinneren aan de Gouden Eeuw, de bloeiperiode van Amsterdam. Daarbij komt ook nog de wereldberoemde musea, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, de Hermitage Amsterdam, het Van Gogh Museum en nog veel meer. Je hoeft je nooit te vervelen als je op vakantie gaat naar Amsterdam, zo zijn er ook voldoende activiteiten die je met een gezin, een groep vrienden of met de familie kunt doen. Geniet van de culturele, rijke geschiedenis of de moderne tijd van Amsterdam en lees er hier meer informatie over Amsterdam.

Deze stad is niet alleen de hoofdstad van Nederland maar heeft zo zijn eigen cultuur en gezicht dat veel Nederlanders de stad meer als een toeristische beweging zien dan als een plek die lijkt op de leefomgeving die zij gewend zijn. De stad heeft een rijke geschiedenis en vele leuke feitjes die wij graag met je delen. Meer informatie is hieronder te vinden en kijk ook verder op Iamsterdam

Het bekendste en meest drukst bezochte plein in Amsterdam kan gevonden worden in het centrum van de stad en is de locatie van veel evenementen van nationale betekenis. Tevens heeft deze plek ook een rijke geschiedenis al voordat het Nationaal Monument werdt geplaatst. Ben je al nieuwsgierig? Lees snel verder en ontdek wat er nog meer aan dit drukke plein te vinden is.

Het Vondelpark is een lang, uitgerekt stadspark in Amsterdam, het park dateert uit 1865. Deze mooie groene oase is de vinden in het stadsdeel Amsterdam-Zuid. Het Vondelpark had een belangrijke geschiedenis tijdens de Tweede Wereldoorlog waar veel over te vertellen is. Het park heeft ook een aantal bijzondere en culturele kenmerken en voorzieningen.

De Gouden Bocht is het meest prestigieuze deel van de Herengracht in Amsterdam, dit ligt tussen de Leidsestraat en de Vijzelstraat. Aan deze gracht vind je mooie grote huizen die vroeger werden bewoond door de rijkste Amsterdammers, daarom is het ook niet zo gek dat het duurste huis van de stad in deze bocht te vinden is.

Het Museumplein is een plein en tevens ook een stadspark in het stadsdeel van Amsterdam-Zuid, ten zuiden van het centrum van Amsterdam. Het dankt zijn naam aan het Rijksmuseum dat in 1885 werd geopend. Veel van de bekende musea van Amsterdam zijn te vinden aan dit plein, zoals het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum, het Moco Museum en het Concertgebouw.

De Negen Straatjes zijn een aantal winkelstraatjes in het centrum van Amsterdam. Om precies te zijn in de Grachtengordel, het Amsterdamse UNESCO-Werelderfgoed. Hier kun je zowel leuke winkels vinden als gezellige cafés, culinaire restaurants en fascinerende kunstateliers. In dit culturele gebied kun je ook een aantal grote hotels vinden.

Negen Straatjes

Het Anne Frank Huis is een museum en monument als herdenking aan Anne Frank en haar Joodse familie die tijdens de Tweede Wereldoorlog in het achterhuis aan de Prinsengracht op nummer 263 zaten ondergedoken. Het huis en de familie hebben een grote en rijke geschiedenis, met nadruk op de Tweede Wereldoorlog.

Anne Frank Huis

Artis is niet alleen de dierentuin van Amsterdam, het is ook nog eens de oudste dierentuin van Nederland. Dierentuin Artis is gevestigd in de Plantagebuurt en de ingang bevindt zich aan de Plantage Kerklaan. De officiële naam van de dierentuin is “Koninklijk Zoölogisch Genootschap Natura Artis Magistra” en werd in 1838 opgericht.

Dierentuin Artis

De Westergasfabriek is een voormalige gasfabriek in het stadsdeel West in Amsterdam. Begin van de 21e-eeuw zijn de gebouwen gerestaureerd. Nu heeft het onder de naam de Westergasfabriek een culturele en recreatieve bestemming. Waar niet alleen veel te doen is maar ook veel te genieten is, zoals culinaire, muzikale en theater ervaringen.

Westergasfabriek

Als je op vakantie gaat met de kinderen naar de hoofdstad van Amsterdam wil je natuurlijk ook wat leuks doen waar de kinderen van kunnen genieten, in Amsterdam is er natuurlijk genoeg te beleven en daarom hebben wij een lijstje gemaakt van leuke activiteiten voor jong en oud.

Uitjes met kinderen Amsterdam