Design Hotels Amsterdam

In dit Design Hotels Amsterdam Top 10 overzicht hebben we een aantal hotels geselecteerd waarvan de inrichting veel stijlvoller is dan een gemiddeld hotel. Deze hotels in Amsterdam onderscheiden zich duidelijk op het gebied van vormgeving en inrichting. Verschillende van de hotels in deze Top 10 worden geroemd om hun design welke in vele aspecten van het hotel zijn doorgevoerd. Als creatieve hoofdstad is Amsterdam ook wel een beetje aan zijn stand verplicht. We hebben zo veel mogelijk gelet op het aspect ‘design’, dus je vindt hier geen gekke, knusse, of bijzondere hotels.

booked.net
4/5
Previous slide
Next slide

Het Dutch Design Hotel Artemis, ook wel Hotel Artemis Amsterdam genoemd, is overduidelijk gebaseerd op deze succes-story. Dit 4-sterrenhotel hotel heeft naast het overduidelijke design aspect ook duurzaamheid doorgevoerd in haar beleid. Het hotel is gelegen in Amsterdam West. Overal in het hotel, van de lift tot de lobby zie je elementen van Dutch Design. Het hotel houdt bovendien vier keer per jaar een expositie met een bepaald thema. Ook in de bar-restaurant van het hotel is de design doorgevoerd tot op je bord.

In de wereld van internationale design en designers staat het zogenaamde ‘Dutch Design’ hoog aangeschreven. De internationale erkenning van Nederlandse vormgeving is in de jaren ’80 begonnen met ontwerpers als Maarten Baas, Hella Jongerius en Marcel Wanders.
Lees meer over Dutch Design Hotel Artemis…

3/5
Previous slide
Next slide

Hotel Not Hotel is misschien weel het meest bijzondere hotel in Amsterdam, want je slaapt namelijk in een kunstwerk. En daar is niets aan overdreven, het is simpelweg een design hotel. Het is een modern 3-sterrenhotel gelegen in Amsterdam West.

Het is een hotel met allerlei bijzondere kamers, ten eerste is geen enkele kamer hetzelfde en ten tweede is een kamer geen kamer, maar een object. Zo is er een ‘crisis-vrije’ kamer, een kamer waar je bovenop kunt zitten en een tweepersoons tramcabine. Of kies een van de drie ‘geheime’ kamers die zijn verstopt achter een enorme boekenkast.

In de bar die om onduidelijke redenen is vernoemd naar de acteur Kevin Bacon (zou het z’n achternaam zijn?) worden toffe cocktails en Thai food geserveerd. Het officiële adres van HotelNotHotel is aan het Piri Reïsplein, vlakbij de iets bekendere Witte de Withstraat, waar de bar Kevin Bacon is gevestigd.
Lees meer over Hotel Not Hotel…

5/5
Previous slide
Next slide

Hoewel niet design, maar de kunst centraal staat in het Art’otel Amsterdam, vinden wij dat het hotel toch bij de mooiste designhotels in Amsterdam hoort. Al was het maar omdat het atelier van de eigenzinnige kunstenaar Joep van Lieshout een groot aandeel heeft gehad in de inrichting van het hotel. Zijn invloed is in het hele hotel te vinden, maar vooral van de openbare ruimtes en de kamers. Ondanks het feit dat dit hotel is gelegen in een historische pand in het centrum van Amsterdam is dit hotel ook bezig duurzaamheid door te voeren.

Uniek van het Art’otel Amsterdam is de expositieruimte ‘5&33’ van 300 m² waar met regelmaat exposities van bekende en onbekende kunstenaars zijn. Ook in de ‘5&33 bar’, ‘5&33 kitchen worden regelmatig evenementen en feesten georganiseerd.
Lees meer over Art’otel Amsterdam…

5/5
Previous slide
Next slide

Het zal je niet verbazen dat muziek het thema is van het hotel Jaz Amsterdam Hotel, de bijnaam van dit hotel is dan ook Jaz in the City. Als je net in Amsterdam aankomt en nog niet helemaal bent afgestemd op het ritme van de stad, dan is dit hotel the place to be. Gelegen in Amsterdam Zuid-Oost in de buurt van de Amsterdam Arena. 

In dit design hotel genaamd ‘Jaz in the City’ ontmoeten Amsterdammers en bezoekers elkaar onder het genot van muziek, kunst, cultuur en lekker eten. Dat klinkt als een succesformule toch? De muziek in dit hippe en luxe 5-sterrenhotel wordt afgestemd op het moment van de dag en de ruimte in het hotel. In dit hotel kan van alles ontstaan zolang het maar met muziek  en relaxen heeft te maken. Er wordt dus ook gejamd! De kamers in Jaz Amsterdam Hotel zijn modern en eigenzinnig vormgegeven en beschikken natuurlijk over een puike sound system.
Lees meer over Jaz Hotel Amsterdam…

5/5
Previous slide
Next slide

Hotel W Amsterdam bestaat uit twee tegenover elkaar liggende monumentale gebouwen in de Spuistraat, gelegen in het ultieme centrum van Amsterdam. In het ene gebouw -‘W Exchange’ – huisde ooit de telefoonafdeling van de PTT en in het andere is als bankgebouw ontworpen. 

In dit moderne luxe 5-sterrenhotel kun je heerlijk relaxen in een van deze twee gerenoveerde panden waar ze een passie hebben voor hip design, high end fashion en de nieuwste muziek. De stijlvolle hotelbar W-lounge is gesitueerd op de zesde verdieping van het voormalige bankgebouw met uitzicht op het Damplein. Vanachter je cocktail kijk je dus uit over het kloppend hart van Amsterdam.

En er is een heuse rooftop bar met zwembad! Een pool party met een 360° uitzicht over de highlights van Amsterdam behoort dus tot de mogelijkheden! Aan de  bar kun je kiezen uit misschien wel het beste cocktail-assortiment van Amsterdam.
Lees meer over W Hotel Amsterdam…

Design Hotels Amsterdam

Wij noemen ze design-hotels, maar ze worden ook wel eens boutique-hotels of trendy hotels genoemd. Het is lastig aan te geven waarin een designhotel verschilt van een boutique-hotel. Voor ons is een designhotel in ieder geval meer dan een paar designmeubels in de lobby en de hotelkamers. Een designhotel hanteert een bepaalde concept-gedachte en voert die zo veel mogelijk door in het hele hotel. Vaak worden er ontwerpers of kunstenaars ingehuurd die aan de slag gaan met een centraal thema of een bepaalde filosofie. Omdat Amsterdam zo’n dynamische creatieve industrie heeft, mag je er ook wel een aantal mooie design-hotels verwachten.

Keep it simple

In het vormgeven met design kun je natuurlijk ook behoorlijk doorslaan. Als je het idee krijgt dat je in een museum loopt in plaats van een hotel, dan kun je zo’n overkill aan design als koel en onpersoonlijk ervaren. En dat kan nooit de bedoeling zijn. Het is ook fijn om je een beetje thuis te voelen in een hotel. Het is dus de kunst om toch een enigszins knusse, gezellige en huiselijke sfeer te creëren, waar mensen graag terugkomen. Een hotel waar alles op z’n plek staat en in balans is, als het ware. De ontwerpers van de hotels in deze selectie zijn daar zeker in geslaagd en horen wat ons betreft zeker bij de mooiste design-hotels in Amsterdam.

4/5
Previous slide
Next slide

Dit is een echt modern hotel met een futuristisch design welke je al van verre kunt zien als je Amsterdam binnen komt rijden. Gelegen in Amsterdam Zuid-Oost vlakbij de Amsterdam Arena steekt dit ronde luxe 4 sterrenhotel boven de horizon uit.

Het is niet alleen een bijzonder hotel van de buitenzijde welke ‘s avonds en ‘s nachts prachtig is verlicht, maar ook aan de binnenzijde in de kamerinrichting in design verder doorgevoerd. Je zou het misschien niet verwachten maar je kunt relatief goedkoop overnachten in dit hotel vanaf circa EUR 40,- per persoon.

Het hotel heeft een eigen Sky Bar&Lounge en Sky restaurant Pi waar je heerlijk kunt dineren met een adembenemend uitzicht over de prachtige stad Amsterdam. Het ligt langs de A9 dichtbij en op een kwartiertje van Schiphol.
Lees meer over Flectcher Hotel Amsterdam…

4/5
Previous slide
Next slide

Dit hippe Sir Adam Hotel is gevestigd op de eerste acht verdiepingen van ‘A’DAM’ de uitgaanstoren aan het IJ in Amsterdam Noord, tegenover het centraal station. Als je binnen bent zie je dat dit een bijzonder hotel is, maar in Sir Adam Hotel is alles anders, zoals ‘The Hub’, de centrale ruimte in dit industrieel vormgegeven hotel. In The Hub kun je chillen en naar muziek luisteren, shoppen in de winkel van het hotel, of naar de ‘gym’ om wat stoom af te blazen. 

Evenals op iedere kamer staat ook in The Hub een platenspeler en bovendien een imposante platenverzameling waar je altijd een plaat uit kunt pakken om mee te nemen naar je kamer, of om in The Hub een muziekje op te zetten. Het interieur van dit moderne 4-sterrenhotel is overigens ontworpen door de New Yorkse designstudio Icrave. Oh ja, vergeet niet een hapje te eten in de Butcher Social Club. Deze is uiteraard ook via The Hub te bereiken. Verder zijn ook bedrijven als MassiveMusic, ID&T en Gibson zijn in het pand gevestigd.
Lees meer over Sir Adam Hotel…

4/5
Previous slide
Next slide

Zoku Amsterdam is een modern hotel dat geen kamers maar lofts verhuurd in het centrum van Amsterdam. Deze kun je voor één of enkele nachten huren, maar ze zijn ingericht voor een langduriger verblijf. Bijvoorbeeld als je als reizende professional op zoek bent naar woonruimte in Amsterdam. In de lofts kun je werken en ontspannen prima combineren. Veel hippe en designhotels beschikken over zogenaamde ‘social spaces’ waar je kunt werken, een beetje kletsen en natuurlijk andere gasten kunt ontmoeten. Zo ook bij Zoku Amsterdam.

Er zijn ook speciale werkruimtes waar je alleen of gezamenlijk kunt werken. Ontspannen kun je ook in een van de groene ruimtes, met o.a. een kas waar groenten en kruiden voor de woonkeuken worden gekweekt.
Naast het feit dat dit 4-sterrenhotel er natuurlijk mooi uitziet zijn ze ook erg bezig geweest om dit hotel zo duurzaam mogelijk vorm te geven en dat zie je!
Lees meer over Zoku Amsterdam…

3/5
Previous slide
Next slide

De bedenkers van stadshotel Qbic Hotel Amsterdam, in het WTC gelegen in Amsterdam Zuid, zijn afkomstig uit Nederland en wilden een nieuw, hip en efficiënt hotelconcept bieden waar je goedkoop kunt overnachten, waar de gast zich prima zelf kan redden. 

In dit design 3-sterrenhotel is de basis van iedere kamer is een kubusvormige unit, de Qbi waarin alles zit verwerkt wat je nodig hebt: bed, douche en toilet, wifi en tv. Onderdelen van de badkamer, die ook deel is van de kubus, zijn ontworpen door de studio van Philippe Starck. Je slaapt op een speciaal voor Qbic ontworpen hypoallergeen matras gemaakt van gerecycelde jeans, lamswol en kokosharen. Het bed meet 2.20 meter in de lengte, dus ook lange mensen kunnen lekker gestrekt na een avondje stappen. De unieke kubussen of ‘Qbi’s’ zorgen er natuurlijk voor dat dit hotel bij de mooiste designhotels in Amsterdam hoort.
Lees meer over Qbic Hotel Amsterdam…

4/5
Previous slide
Next slide

Ink Hotel Amsterdam heeft een duidelijke koppeling met inkt en dat verklaart meteen de historie van het gebouw in het centrum van Amsterdam aan de Nieuwezijds Voorburgwal. In 1904 werd het namelijk de thuisbasis van de krant ‘De Tijd’ die tot 1974 heeft bestaan. Zowel de kantoren als de drukkerij zaten in dit pand. 

Hoewel het interieur luxe en modern is vormgegeven, zijn ze er prima in geslaagd dit te combineren met het antieke verleden. Fraaie eyecatchers van dit boutique design hotel zijn de reusachtige letters aan de wand van de check-in. 

Ook het restaurant ‘Pressroom’ past geheel in de stijl van de oude krantendrukkerij. Het schoolbord-achtige behang in het hotel is ontworpen door Jan Rothuizen. Kortom het  INK Hotel Amsterdams is een Boheems design en lifestyle hotel waar je kunt genieten van 4-sterren luxe.
Lees meer over INK Hotel Amsterdam…